Pages

Wednesday, April 20, 2011

USRAH ONLINE : HALAQOH CINTA


“…orang-orang beriman itu Sesungguhnya bersaudara. sebab itu damaikanlah (perbaikilah hubungan) antara kedua saudaramu itu dan takutlah terhadap Allah, supaya kamu mendapat rahmat…”

~al hujurat : 10~

Bismillahirrahmanirrahim…

          Terbuka hati. Terbuka minda. Berkongsi pendapat dan idea. Meluah rasa hati dan cinta pada Ilahi. Menautkan sebuat ikatan aqidah. Semua aku cuba nak gapai dalam blog ini. Satu rasa…satu matlamat. Membawa satu visi dan misi untuk menyebarkan dakwah Islam. Allahuakbar!

          Tergerak hati… aku nak lancarkan ‘usrah online’. Aku nak lancarkan halaqoh cinta. Supaya di situ, hati kita bertaut untuk saling mengingati dan mencintai Alllah setiap detik dan ketika.

          Cumanya..tak yakin akan terjalannya ‘halaqoh cinta’ ini. Jadi…di kesempatan ini, di pagi yang bening ini… nak tanya, sapa nak join ‘halaqoh cinta’ ini?

BILA?

          Aku fikir… dan fikir. Ada pilihan.

Pilihan 1 : Jumaat malam Sabtu

Pilihan 2 : Sabtu malam Ahad.

Ini apa yang aku fikir…

          Sekarang cuma nak tahu pendapat semua sahaja :)

          Jadi…sesiapa yang nak join, sila tinggalkan email anda di sini dan ‘vote’ jap… pilihan mana 1, untuk memudahkan urusan.

          Dan… kalau rajin (tak paksa pun ni ^__^) buat entry di blog korang tentang usrah online ni, dan cari serta ajaklah kawan-kawan untuk sama-sama menyertai halaqoh cinta ini. Moga redha Allah bersama kita.. insyaallah…

          Bersamaku..kita tautkan hati kita kepada Ilahi. Hati kita milik Allah… ayuh bersamaku kita sucikan ia kembali…

Sekian, terima kasih!

p/s : add aku sekali kat ym… serikandi_umar93@yaoo.com ^___^


pagi yang bening,
serikandiumar93,
5:06 am
20 APRIL 2011 

11 comments:

Muslimah Optimis said...

assalamualaikum.. idea yang sangat menarik.. MO nak joinlah..

MO dah add serikandi_umar93..

MO punya ID ym shameera.aima..

bersahabat selalu..
ukhwah fillah..

syukran

Anonymous said...

alhamdulillah, usaha yang sangat sangat sangat baik

cuma modus operandinya bagaimana ya?

saya cadangkan usrah ini jika dapat dibuat asingkan muslimin dan muslimat, takut ada yang terjerat dengan permainan halus syaitan..

ada juga tahu usrah online yang dibuat saudara kita, nak tgk sample bleh rujuk cni

u-jam.blogspot.com , mungkin juga boleh belajar dengan admin dari blog ni, beliau sangat2lah berpengalaman. =)

AL-QASSAM said...

Saya:chroma8723@yahoo.com

Yien said...

assalamualaikum..nak join gak...
saya dah add ukhti..
tp just checking
devil_ulquiorra@yahoo.com

wawa said...

saya berminat , kalau boleh nak pilihan 1 , hihi , dah add anda di ym beaumystique11 :)

nurul said...

salam... ana rasa plihan 1 ok..
ym ana nurul93_latahzan@yahoo.com

najihatussolehah said...

bgus2..satu pendekatan yg bgus..sy pun nak join..nih email sy;

saidatul_hawa@yahoo.com

sy vote utk pilihan kedua..:)

tp...macam mana usrah ni nanti..

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 bw sini..:)
Free2 jalan2 blog saya eh^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
Sudi2 jenguk ye (^____^)

cemomoi said...

assalamualaikum

idea yang baik cuma ramai silent tunggu dan lihat sebab blom digerakkan..

WaFa' aN-NiSa' said...

macam ne tu suha..akak tak paham la..tp nak join..ym suha akk memang dh ad..

zuera said...

menarik mmg mnrik..tp mcm mne nak gerak ye bnde ni..stil x pham...tolg jelas kn ye...