Pages

Saturday, April 23, 2011

DRIVING

          Seminggu ini agak tension. Haha…serabut kepala ni. Pening-pening. Pagi tadi belajar kereta. Salah! Salah dan terus salah…

          Naik bukit mati enjin banyak kali. Patah balik… mati juga. Apa nak jadi ni? pusing ke 3 penjuru, pusing terlalu cepat akibatnya nak reverse pun payah… senget saja. Salah lagi…

          Parking pula… mati enjin banyak kali. Aku hentak-hentak tangan. Tension-tension. Apa banyak salah hari ini. Letak kepala kat stereng, nak nangis pun ada. Takpa.. cool lah. Baca bismillah… buat lagi, alhamdulillah…

          Pusing kiri habis… kanan 2 kali.. kanan habis.. kiri 3 kali.. orait, okeh. Tapi dengar ‘uncle’ Cina kat sebelah dok perli-perli… tension betul la. Tarik muka… huhu cikgu aku pun tak kata apa!

          Latihan on the road.. ok.. n KO… cikgu kata OK dah la tu. Balik- balik saja pusat latihan nak accident.. fikir apa ntah!

          Cikgu tanya soalan banyak sangat. Tak habis-habis dengan soalan cikgu… last-last… cikgu kata apa tau?

          “Ha….ini yang macam cikgu kata, pakai tudung labuh semua elok-elok.. tengok akhir dia dah kena tebuk! Macam apa yang jadi nilah… buat elok dari awal, last-last jadi macam ni time JPJ.. habis kamu!”

Terkedu… soalan maut selalu cikgu ni!


Diariku,
Serikandiumar93
23 APRIL 2011
5:20 PM

3 comments:

Yien said...

Salam ukhti, ayt cikgu tu mcm lain mcm je..huhu

fendy said...

tak apa.cuba lagi ok.yang penting kena fokus baik2.salah yang lama jangan diulang lagi.

SeRiKaNDi_uMaR93 said...

yien : memang lain macam... ana yang dok bawa kereta, macam-macam nak kena jawab!

fendy : ya...cuba lagi :)