Pages

Thursday, January 5, 2012

FINAL EXAM

Baru saja merebahkan diri atas sejadah. Mengantuk sangat. Tiba-tiba phone bunyi. “Walid Usrati..” Haiyyakk, sokmo abah yang call. Aku jarang call diorang sekarang.

            “Assalamualaikum…buat apa?”

            “Waalaikummussalam.. baru lepas solat isyak..”

            Bla..bla..bermacam yang dibualkan. Point yang paling aku suka… abah cakap “simpan duit abah bagi tu, nanti balik..”

            “Serius suruh balik..?”


            “Ya laa..kot la rasa nak balik tuu..”

            “Kakak balik tahun depan la abah.. 2013, insyaAllah..”

            “Betul..2013..?”

            “Ya..insyaAllah..”

            Bagai pucuk dicita ulam mendatang, bukan aku yang nak balik. Tapi dah orang Malaysia yang alu-alukan suruh balik. [aceehhh! Dia pun nak balik sebenarnya]. Apa pun, balik ka, tak balik ka cuti tahun depan, semua tu tak penting sangat.

Apa yang penting?

            Sabtu dan Ahad ni final exam. Hari Sabtu, pukul 11.00 pagi exam Madkhal Ilal Aqidah. Hari Ahad pula exam Akaun pukul 8.30. Lepas exam tu, horeey.. saya dah habis sem 1 bagi sesi 2011. Silap, dah 2012. Bakal menempuh, sem 2 pula nanti.

            Minta maaf banyak-banyak pada semua, jika ada salah silap diri yang kerdil ini. Doakan saya najah, mumtaz! Amin..



            Pantas masa berlalu..

            Rasa..

            Macam..

            Baru lepas SPM..

            Rupanya..dah makin tua..

            Dah besar kot!

            Cuma masih belum matang sepenuhnya.. still [kanak-kanak ribena]

            Sungguh, masa cepat berlalu.. tetiba teringat budak atas ni. Hani Khalilah… rindu pada dia!
            
Duhai angin, sampaikan rindu aku pada diaa..

Nota kaki :

-Gunakan masa yang ada sebaiknya kerana masa itu kian pantas berlalu, jangan biarkan masa membunuh anda!

-Wish me best of luck!

Qani’ah Mawaddah,
Sakan Yarmouk
4.11 am [masih belum tidur sejak pukul 12 am, fuh!]
5 Januari 2011

4 comments:

Muhammad Syafik bin Ab Rahman said...

InsyaAllah..bittaufiq wannajah..

mujahidah1413h said...

biitaufiq wannjah ya ukhti.. bazala juhdan insyaALLAH semua bakal dipermudahkan olehNYA.. insyaALLAH buat exam elok2.. :) take care ya ukhti.. jaga iman juga.. :) ikhlaskan hati keranaNYA.. :) MAY ALLAH BLESS..

p/s : ^_^ senyum selalu

Qani'ah Mawaddah said...

syafik : amin..insyaAllah

mujahidah1213h : syukran ukhtiku sayang... insyaAllah, nasihatmu akan ku kenang =.=

muslimah_2501 said...

bittaufiq wannajah insyallah..=)