Pages

Wednesday, May 29, 2013

SI PENJUAL CHEWGUM


Sekadar gambar hiasan

Setiap kali melangkah keluar rumah di bumi Irbid ini, pasti ada saja pengemis di jalanan, kanak-kanak si penjual chew gum dalam kotak kuning. Kadang-kadang mata tidak dapat menahan rasa sayu, melihat pak cik-pakcik dan mak cik-mak cik yang baya tok wa kita di kampung. Tapi mereka sekarang ini di jalanan. Rasa sayu itulah membuatkan diri ini cuba juga menghulur berapa qursh (sen) yang ada. 

Rasa bersalah kalau tidak diberi. Rasa sedih. Memanglah orang kata, orang nasihat semua pelajar supaya jangan bagi duit nanti diorang tipu. Tapi atas rasa ehsan sesama muslim, gagah juga diri ini cuba hulurkan duit. Sama ada dia nak tipu atau tidak, terserah, biar Allah yang menilai. Sebab diri ini tak mampu rasanya nak berjalan di hadapan mereka begitu saja. Tambah-tambah kalaua da hari tak bawa duit, terserempak dengan mereka yang duduk di kaki lima jalan, sungguh diri ini diragut rasa sebak.


Wednesday, May 22, 2013

HAPPY SUMMER DAY!


Salam. Lama rasanya tidak menulis di sini. Kesibukan sebagai seorang student dan final exam menyebabkan segala-galanya tergendala. Walhal bukanlah baca buku sangat pun, cuma malas nak menulis. No idea kata orang. 

Saja letak picture budak comel kat atas ni. Sebab dia comellah qaniah letak :)

Alhamdulillah, esok last paper untuk final exam, semester dua, sesi 2012/2013. Esok paper Sepanyol.

Hola!